Next Project

Shingle-Style “Classic Box” Addition Foundation & seismic work combined with multiple additions on this San Rafael, California home

Highlights

  • Master plan precedes phased construction project.
  • Moving garage under house frees up rear yard space.
  • Wraparound porch unifies façade of corner house.
  • Valuable outdoor space reclaimed.

This large Classic Box on a prominent corner lot required a master plan organized into discrete construction phases to make the project manageable. Moving a back yard garage under the house under the house was combined with foundation and seismic work. The back of the house was reorganized and opened to the newly expanded rear yard space before converting the attic to living area space and repairing the roof. Finally, adding a wraparound porch integrated the facades of this corner house while adding outdoor living area to the formal rooms.